Младен Маринов: Няма място за разходки в момента! В София дрон ще прелита над ромските махали и ще информира за мерките

МВР
share

Вървят проверки за спекула. Вече има констатирани нарушения. Сутринта ми съобщиха за опит за контрабанда на 30 тона спирт, която е пресечена. Следим ситуацията и с лекарствата, и с храните.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който инспектира работата по повод предприетите противоепидемиологични мерки в столичния квартал Факултета. "Мярката за придвижване от вчера важи само за областните центрове и не е приложена към селата. За да отидат хората от село в големия град, трябва да имат ясно обосновани причини. В декларацията, която разпространихме днес, те са ясно посочени. Няма място за развлекателни програми и разходки в момента. Мисля, че хората разбират сериозността на проблема и с всеки изминал ден мерките се спазват все повече. Призовавам всички, ако не е необходимо, да не пътуват. Призовавма ги и да имат търпение към полицаите на КПП-та. Сутринта на едно такова КПП задържахме водач, който е нарушил карантината. Вече е образувано досъдебно производство", разкри вътрешният министър.

От МВР с много важна информация за всички, които трябва да преминават през КПП

"Апелирам възрастните хора, че тези мерки се предриемат за тях и те трябва да се пазят. Обиколих парковете и те са празни, но получаваме информация, че хората се събират в места около София. Спрели сме транспорт, лифтове, всичко, изградили сме КПП-та, но сами разбирате, че милион и половина град трудно можем да удържим", коментира ситуацията в София Маринов.

"Към момента нямаме данни за лица, които са приведни в арест, да са болни от коронавирус. Имаме полицаи под карантина. Правим всичко възможно да се справим със ситуацията. Нямаме място за отстъпление и трябва да се справим. Затова трябва енергията на цялото на общество. Обществото трябва да разбере, че сами трябва да си помогнем. Тук не говорим за полиция, лекари, транспорт. Всички трябва да сме заедно", категоричен бе той. 

"Столична община оказва помощ на полицията и РЗИ. Заедно с МВР сме определили дадени райони като рискови. Имаме дрон, който ще пускаме в тези райони, и с него ще информираме хората за мерките и защо трябва да ги спазват. Доставяме храна и на възрастните хора, като целта е те да не излизат, да се редят по опашки и да се излагат на риск", разкри от своя страна Красимир Димитров от Столична община.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Повече за Коронавирус

Водещи новини

Още новини