Екатерина Захариева се срещна с българите в Берлин

Екатерина Захариева, Фейсбук
share

Екатерина Захариева се срещна с българската общност в Берлин. В Германия тя пристигна вчера, където е на работно посещение. Срещата със сънародните се състоя вечерта.

"Имах удоволствието и привилегията да поздравя тази вечер българската общност и дипломатическия корпус в Берлин по време на прием в посолството ни по случай националния празник на България. Бях почетен гост на приема заедно с Михаел Рот, заместник-министър на външните работи на Германия, отговарящ за европейските въпроси", заяви Захариева в своя фейсбук профил.

Тя публикува и снимки от срещата.

Захариева в Берлин: Не може Турция да отговаря за над 4 млн. мигранти

Външният министър на България се срещна вчера в Берлин и с Хайко Маас, министъра на външните работи на Федерална република Германия, с председателя на Комисията по въпросите на Европейския съюз в германския Бундестаг Гунтер Крихбаум, и участва в дискусия със 75 граждани от Германия, Франция и Полша, посветена на бъдещето на Европейския съюз.

Първите дипломати на България и Германия обсъдиха широк кръг въпроси от двустранния дневен ред, както и всички горещи въпроси в регионален и световен план - Сирия и мигрантския натиск по външните граници на ЕС, бюджета на ЕС, мерките за защита от коронавируса.

Сн. Фейсбук

Водещи новини

Още новини