Екатерина Захариева заминава за Загреб заради пуснатите от Турция към ЕС мигранти

  • 04 март 2020 16:50

  • 620
  • 2
Екатерина Захариева заминава за Загреб заради пуснатите от Турция към ЕС мигранти
© Фейсбук

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на заминава за Загреб, където на 5 и 6 март ще участва в неформалната среща на външните министри от ЕС (Гимних) и извънреден Съвет "Външни работи" във връзка с миграционната ситуация с Турция, съобщи пресцентърът на МВнР.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1542

Срещата във формат "Гимних" е под председателството на Върховния представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел и по традиция се провежда в страната – ротационен председател на Съвета на ЕС - Хърватия.

Борисов: Полагам огромни усилия да потушим конфликта с мигрантите

Програмата на "Гимних" ще започне с работен обяд на министрите на външните работи, които ще дискутират отношенията на Европейския съюз с Русия. Целта е да се направи равносметка и да се потърсят възможности за подобряване на ефективността на ЕС при прилагането на политиките спрямо Русия.

На работна сесия следобед външните министри ще обсъдят стратегическия подход на ЕС спрямо Турция. Акцент в дискусията ще бъде разработването на стратегия на ЕС по отношение на Турция с ключови области на сътрудничество.

Експерт: Единна европейска позиция ще спре действията на Ердоган

На 6 март в Загреб ще се състои извънреден Съвет "Външни работи", свикан по искане на Гърция. Външните министри от ЕС ще обсъдят развитието на ситуацията в Сирия и миграционния натиск към границите на Евросъюза.

След пристигането си тази вечер в Загреб вицепремиерът Захариева ще поздрави българската общност и дипломатическия корпус в хърватската столица по случай националния празник на България.

Последвайте канала на

Novini.bg
620 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.03.04 | 21:17

2

До кога това нищожество ще харчи парите на данъкоплатците за туристически разходки? До сега не е свършила нищо съществено.

2020.03.04 | 17:51

1

С влака ли заминава

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини