Екатерина Захариева за коронавируса: Най-важното е да няма паника

  • 28 февруари 2020 08:16

  • 666
  • 0
Екатерина Захариева за коронавируса: Най-важното е да няма паника
© Кадър: БТВ

Не се страхувам от коронавируса. Важното е да запазим спокойствие. Доверявам се на експертите ни. Притеснително е, да, но смътността не е висока. Съветвам да спазваме това, което казват лекарите. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в ефира на БТВ.

На въпрос дали се страхува, тъй като работата ѝ налага да пътува много, Захариева заяви: „Не пътувам с маска. Не се страхувам“.

По думите ѝ властите в Италия препоръчват да не се струпват много хора на едно място.

Препоръка на МВнР е да не се пътува към рискови дестинации, освен ако не е крайно наложително, припомни тя.

Борисов се отказа от закупуването на нов правителствен самолет

„Това е вирус. Ситуацията се променя постоянно. Най-важното е да няма паника. Готови сме за коронавируса, има термокамери на всички летища, има и на сухопътните граници. Има медицински екипи, осигурено е необходимото количество тестове, болниците се готови, лекарите са инструктирани“, подчерта външният министър.

Министърът на външните работи уточни, че постоянно се актуализира информацията за разпространението на вируса и се прави всичко възможно тя да достигне до хората, които пътуват. Погрижили сме се и за консулските си служители, увери Захариева.

„На постоянна линия сме в Милано. Хората звънят и питат“, стана ясно от думите ѝ.

 

 

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
666 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини