Жандармерията е по границата ни с Турция заради опасността от мигрантска вълна

Булфото (архив)
share

В момента се провежда заседание на Северноатлантическия съвет за консултации с Турция по повод събитията в Сирия. Нашата страна е в консултациите, следим ситуацията. Това заяви на извънредно правителствено заседание заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов. 

"Ще подкрепим консултациите - съседи и приятели сме с Турция. Хубаво е преди нападенията и военните действия в Сирия да ни информират. Ще задействаме член 4 на НАТО за военната защита. Чакам всеки момент да ме свържат с турския президент Ердоган. Осъдихме военните действия още миналия петък", коментира премиерът Бойко Борисов. 

Стотици бежанци от Турция тръгнаха към България

"Има данни за голямо струпване на мигранти край Одрин. Още днес сме изпратили жандармерията по границата ни с Турция. Границата е подсилена. По море също сме засилили охраната", каза още министър-председателят. 

"Притеснително е, че турските граничари се отдръпнаха. Има реална заплаха - когато се бият с ракети е нормално хората да бягат. При тежките мерки срещу коронавируса, влизането и излизането от страната, то не може да позволим да навлязат хиляди мигранти", заяви Борисов по повод новината, че стотици бежанци от Турция са тръгнали към България. 

Водещи новини

Още новини