Сергей Станишев: Борисов може само да раздава автографи

share

Днес дъщеря ми Дария проходи и това не е шега, съобщи в студиото на предаването "Винаги в неделя" по ТВ 7 лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той сподели още пред водещия Николай Бареков, че днес не е излъгал.

Относно отказът от строителството на АЕЦ "Белене", Станишев заяви, че промяната в позицията на Бойко Борисов е абсолютно нелогична за него. Левият лидер бе категоричен, че без "Белене" токът още повече ще поскъпне и ще се наложи да бъде внасяна електроенергия в България. 

Станишев поясни, че "Белене" е икономически най - изгодният проект от всички атомни централи, които се строят в момента.

Бившият премиер заяви, че понижаването на цената на газа от "Газпром" означава, че България е жертвала нещо.

"Поведението на правителството е абсолютно безотговорно и по отношение на националната сигурност и по отношение на енергетиката", заяви Сергей Станишев.

Той бе категоричен, че се води непредсказуема политика в момента в България. Станишев даде пример за това и с уволнението на Трайчо Трайков. Червеният лидер припомни, че това е единственият уволнен министър, който е излязъл и е заявил своята позиция и поясни, че много внимателно ще следи случващото се занапред с Трайков и отношението на ГЕРБ към него.

Станишев заяви още, че политиката за него не е игра. "Не харесвам непрозрачни игри и задкулисни договорки", добави той.

Лидерът на БСП бе категоричен, че социалистите не харесват политиките на ГЕРБ. Според Сергей Станишев, държавата буквално се е превърнала в една полицейска страна. По думите му, Борисов става само за автографи, а не за управление. 

Водещи новини

Още новини