Каракачанов отговори на Гешев за "даването на акъл"

Булфото (архив)
share

От нашите задружни сили зависи дали България ще бъде равна на другите европейски народи. Ако всички четат Левски, и политиката ни ще бъде в час. Това заяви вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов във Велико Търново. 

Министърът също така препоръча на представителите на институциите да четат Левски.

147 години от гибелта на Левски

На журналистически въпрос белег на какво е спорът между президент, премиер и главен прокурор, Каракачанов каза, че това е емоция, но е лош знак. Според него е нужен сериозен разговор, стискане на ръце и формулиране на общи задачи пред всички институции, защото другият вариант е разделение и противопоставяне, което е факт в обществото вече 30 години.

Каракачанов заяви още, че акъл не е давал на никого, а като министър на отбраната издава заповеди в Министерството на отбраната на своите подчинени. "Акъл и съвети мога да дам на дъщеря ми, ако ми ги поиска", каза още той в отговор на изказването на главния прокурор Иван Гешев, в което посъветва политиците, сред които и Каракачанов, да не му дават акъл. 

Иван Гешев с последна информация какво се случва с Божков

Той посочи, че приветства действията на главния прокурор по отношение на битовата престъпност и изрази надежда това да бъде постоянна политика до края на мандата на главния прокурор.

Министърът на отбраната прие почетния караул на НВУ "Васил Левски" и почете 147-ата годишнина от гибелта на Левски с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола.

По-късно той изнесе лекция, свързана с ролята на Левски в българската история пред курсантите и възпитаниците на висшето училище.

Водещи новини

Още новини