Каракачанов: Голямо напрежение в управляващата коалиция няма, но напрежение има

Голямо напрежение в управляващата коалиция няма, но напрежение има.

Това каза днес във Варна министърът на отбраната Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността, цитиран от БТА. По думите му отношенията не бива да продължават по този начин, особено с оглед появилата се през последната година тенденция като вицепремиер по сигурността да научава важни неща от медиите. Проблемът е, че предложенията на Обединените патриоти не се движат, допълни Каракачанов. Той уточни, че има 11 идеи, за които ще настоява да бъдат одобрени до края на тази година, за да могат да получат финансиране и да започне реализацията им догодина. Сред основните той посочи вдигането на минималната пенсия на 300 лева и въвеждането на военното обучение в училище. За нас е много важен проектът за доброволната военна служба, който се бави под различен претекст, допълни министърът. Според него в страната има много млади хора, които искат да получат военни умения. След обучението част от тях ще изберат военната професия, другите - няма, но ще бъдат зачислени в резерва и смешната цифра от 3 500 души, които в момента са в резерва, ще се промени, допълни Каракачанов. По думите му е възможно да бъдат обучавани годишно около 1500 души. Базата я има, може да бъде намерено и финансиране, при това без да се натовари много бюджетът, каза вицепремиерът.

Договорът за строеж на нови кораби за ВМС може да бъде сключен до август

Като важни за Обединените патриоти проблеми Каракачанов посочи още борбата с битовата престъпност и концепцията за интеграцията - образователна и трудова, на циганите. Предложенията ни по тези теми "отлежават", макар че са много важни за обществото, посочи вицепремиерът. И допълни, че като коалиционни партньори досега са били коректни и не са вдигали шум, но ситуацията ще се промени.

Даниела Дариткова коментира има ли напрежение в управляващата коалиция

На въпроса дали има засегнати от коронавируса в българските военни контингенти зад граница министър Каракачанов отговори отрицателно. По думите му няма регистрирани такива случаи в мисиите ни в Афганистан, Косово и Босна и Херцеговина. До момента през 14-дневна карантина е преминал един завърнал се от чужбина офицер от флота, макар и да не е имал здравословни оплаквания.

Коментари

  1. 2020.02.27 | 14:35

    "Другарю" Каракачанов,а знаете ли ,че МАЛКО БРЕМЕННА ЖЕНА няма,тя е или БРЕМЕННА ,или НЕ?!

  2. 2020.02.27 | 14:18

    Каракачанов е прав за много работи! Но не става, защото гербаджии са много и не искат по-умни от техните предложения! Тяхното гардже е най-хубавото, нищо, че е проскубана сврака!

  3. 2020.02.27 | 13:48

    Каракачанов да не се сърди на Борисов,ами да хване за яката Маринов,министъра на ВР и да го предупреди за тези есесовски арести срещу безащитни хора!

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет