Рамадан Аталай: Кризата във водния сектор заслужава вот на недоверие

share

Свалянето на едно правителство едва ли би разрешило всички проблеми, които бяха създадени. Кризата във водния сектор заслужава вот на недоверие, за да се изясни кой точно е виновен или поне какво е правило това правителство през всички тези 10 години. Министър Нено Димов е от интелигентните в това правителство, ерудиран, комуникативен и адекватен, познава цялостната система. Това заяви депутатът от ДПС Рамадан Аталай в предаването "Офанзива" по Канал 3.

"Неговият пропуск е предоверяване на министър-председателя си. Да не вземеш решението, което е в интерес на ВиК-Перник. Ако Димов беше внесъл предложения за решения в МС, допускам, че е информирал висшестоящи за ситуацията. Едва ли е извършил умишлено престъпление. Колегите от ГЕРБ страдат от липса на кадри. Няма адекватни решения, които да са предложили", сподели той.

Ще оцелее ли правителството след вота на недоверие?

"Водният сектор е само един от тези, които нямат адекватност. Неадекватното управление на това правителство, на самотек, на ад хок, на кризи в продължение на 10 години, доведе до това, което е. Вървим по старата приказка на Тодор Живков, ще се наведем да мине вятъра и ще се изправим, но с навеждане нещата придобиват друг изход. Наведеният винаги не го обичат. Не искам България да е в наведено състояние. Ако водната криза е създадена, за да се създаде холдинга, е жестокост", коментира Аталай.

"Алтернатива винаги има, избирателите ще покажат. Нека застанем зад програма за ускорено развитие. След избори може да има политически формации, които да застанат зад програма с визия. 180-те приоритета на ГЕРБ означават безотговорност. В тях имат ли приоритет да създадат водната криза в Перник? Обществото трябва да се включи много активно в самоуправлението си", смята Рамадан Аталай.

ДПС: Управляващите са в много тежка ситуация

"И ние, и БСП имаме аргументи, не съвпадат всички, но са в една посока. Сетивата на управляващите са толкова затъпени, че не осъзнават дълбочината на кризата, която е създадена. Да възстановим демократичното управление на държавата, всеки който иска да работи в интерес на държавата да заповяда. След вота на недоверие ще се види дали ще се отиде на извънредни избори. Кризата ще остане като белег в управлението на ГЕРБ дори след 30 години", добави той.

Водещи новини

Още новини