ДПС: Управляващите са в много тежка ситуация

В момента живеем от скандал до скандал, влизаме от една криза в друга криза. Управляващите са в много тежка ситуация. Аз мисля, че опозицията ще намери аргументи за вота на недоверие. Самото общество дава такива аргументи. Не може в 21 век да не осигуряваш на гражданите си питейни вода.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от ДПС и зам.-председател на НС д-р Нигяр Джафер. Тя коментира темата за предстоящия вот на недоверие към правителството заради провал в екологичната политика. Припомняме, вчера от ДПС обявиха, че ще подкрепят вота. "Няма нито един сектор, в който да не е имало криза. Трябват реформи във всички сектори. Отказът от реформи е причината за постоянните кризи. Управляващите повтарят само, че стабилността е най-важна и затова няма да подадат оставка. За нас най-важно е да се проведат реформи в ключови сектори. Мога да дам пример с шефа на НЗОК д-р Дечо Дечев. Той каза неща, които от опозицията повтаряме от много години. Неговите думи бяха шок за ГЕРБ, защото те си го избраха за управител на здравната каса. Д-р Дечев каза, че касата трябва да се промени, че няма как да продължи да работи по този модел. Това означава реформа. Ние от години твърдим, че е необходима демонополизация на НЗОК. Това е само една мярка, за да се спре катастрофата в здравеопазването. Другите са електронно здравеопазване, електронните стандарти, единната информационна система. За тези неща говорим от години, но нищо не е реализирано. Всяка година гласуваме повече пари за здравеопазване, но резултатът е невидим. Трябва политическа воля, за да се случат реформите. Такава воля няма. Напротив, има страх от непопулярните мерки, които е задължително да се вземат. За 20 години имаме 19 управители на здравната каса. Това казва всичко. Системата трябва да се промени", категорична бе д-р Джафер.

ДПС подкрепя БСП за вота на недоверие

"Отдавна сме заявили нашето мнение за управлението. Отговорността се носи от ГЕРБ. Ние сме готови да подкрепим всяка една реформа, която ще е за доброто на България. Ние не сме на принципа стани, за да седна. Доказали сме го. ДПС е опозиция и винаги е гласувало "против" правителството при всеки един вот на недоверие. Екологичната тема е много сериозна. Ние отдавна говорим за чиста вода, чиста храна, чиста околна среда, но не виждаме нищо от това да се изпълнява от правителството", добави Нигяр Джафер.

Рамадан Аталай: Ако вотът на недоверие мине, отиваме на избори

За финал тя коментира предложението на ДПС пазените от НСО да си плащат за охраната. "Искаме дебат за НСО. Този дебат трябва да се проведе в парламента. Нека там всеки да каже за какво се бори и какво цели. Това е нашата цел", разкри Джафер.

Пазените от НСО да си плащат за охраната, поиска ДПС

Коментари

 1. 2020.01.18 | 16:38

  Права сте, ханъм Негяр, но това е българина - той си иска такъв управляващ - недодялан, прост и да има чапарка на врата. Така че гледай им сеира, докато съвсем почне простака видимо да лее отзад и тогава ще вика някой от вън " да го оправи".

 2. 2020.01.18 | 02:22

  Знаят как да изнудват (даизкарат пари)

 3. 2020.01.18 | 00:23

  ..моа ли ти дръпна един рязан ма на теб че да млъкнеш малко.

 4. 2020.01.17 | 22:35

  Размърдаха се пак догановите и карнельские мекерета. Дощя им се пак да си топят човките, че поогладняха...

 5. 2020.01.17 | 20:59

  Тая квачка от къде изкудкудяка.

 6. 2020.01.17 | 20:44

  Кое им е тежката ситуация мъри,дето са изпили водата по язовирите ли управляващите!!Защо ве държи държавата такива като вас.Вие сте като зачите лай.а,нито меришете нито турите.Бойко ще стои колкото иска,колко пъти да виго повтарям.

 7. 2020.01.17 | 20:38

  Кучка смръдлива,какво ще направите ако амед доган е премиер.Кой го познава само строителните инжинери от кържали дето е строил сараите.МД мръсн.

 8. 2020.01.17 | 20:23

  Гладна кокошка просо сънува.

 9. 2020.01.17 | 20:19

  АЙШЕЕЕЕ,СУС МА

 10. 2020.01.17 | 20:11

  Скоро бяхме на избори и народа ви каза да мълчите.

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет