Ще оцелее ли правителството след вота на недоверие?

Има ли криза на властта коментираха пред  БНТ политолозите и анализатори Татяна Буруджиева и Румяна Коларова.

"Водната криза показа, че има проблем в начина по който се взимат решенията в правителството заради информацията, което то получава. Няма начин да не са получавали информация за ситуацията в Перник, партиите, РИОСВ какво са правили. Политиците трябва да се научат, да влязат в интернет, да видят сателитни снимки. Още от лятото се говореше за този проблем. Този проблем го има от 30 години за всички язовири в страната. Ние се превръщаме в общество, което или се моли да няма дъжд, да не прелеят язовирите, или се моли да има дъжд, ние сме вече на племенно равнище. Това значи криза в управленските решения", каза Буруджиева.

"За мен беше странно, че по време на предизборната кампания тази тема не се повдигна и това означава, че и двете основни партии по някакъв начин считат, че тя не е удобна или по някакъв начин те имат ангажимент към да кажем, "Стомана" Перник, съответно знаят, че имат някаква вина или безотговорност, която е предизвикала кризата. Тази криза се разрази точно след предизборната кампания, а е нормално да бъде предмет на предизборна кампания", коментира на свой ред Румяна Коларова.

 

ДПС подкрепя БСП за вота на недоверие

 

Тя допълни, че политическите дебати в България никога не се фокусират върху това, което е реален проблем. "Те се фокусират върху онова, което е скандал. Когато реалният проблем стигне до някаква ситуация, при която решенията са в спешен порядък и станат при извънредни обстоятелства, тогава те стават предмет на политически дебат", каза Коларова.

Според Буруджиева новият кмет на Перник показа политическа зрялост.

И двете бяха категорични, че правителството ще оцелее след вота на недоверие другата седмица.

 

"Воля" поиска от БСП време за размисъл. Независимите депутати станаха зависими

Коментари

 1. 2020.01.18 | 12:53

  БУРУДЖИЕВА НЕ Е ПОЛИТОЛОГ А КОМУНИСТИЧЕСКИ ВЪРКОЛАК

 2. 2020.01.18 | 11:58

  ama razbira se tce shte oceleiat grobarskite prestapnici ta nali votat e ot drugite prestapnici sas koito zaedno kradat balgaria.

  1. 2020.01.18 | 12:20

   окрадене е от талкива като ниновица,лудото ленче ,кире кобтрабандата и тн.и тн.нямат изброяване със една дума комунистите

 3. 2020.01.18 | 12:17

  Да

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет