Ще подкрепят ли "Атака" и "Воля" кандидатурата на Емил Димитров за екоминистър?

Novini.bg
share

Трябват много факти и аргументи, за да бъдат убедени депутатите от "Атака" да предприемат подкрепа за определена политика в посока на справяне с кризата в Перник, каза пред БНР депутатът Явор Нотев от "Атака".

Той уточни, че предстои да се чуят в пленарната зала на парламента, намеренията на посочения за министър на екологията Емил Димитров: "Трудна задача за преодоляване на създаденото положение".

 

Емил Димитров - Ревизоро ще е новият екоминистър

 

"Добър е примерът на кмета на Перник (Станислав Владимиров - бел.ред.), който показа вярната позиция на политик, който е отговорен пред своите избиратели. Доминираща роля е интересът на гражданите, които го избраха за свой кмет", каза Нотев.

В предаването "12+3" по "Хоризонт" Нотев коментира, че е важно има ли човек за този пост, чието име би успокоило общественото напрежение, без да е съумял да реши проблема с безводието в Перник, но и в други населени места: "Няма такъв човек", категоричен бе той и добави:

"Трудно е да прогнозираме какви ще бъдат следващите стъпки. ... Основната мисъл е не политически ходове, с които да се успокои напрежението, а за професионални - ефективни ходове. Това няма да бъде направено от Емил Димитров. Неговите познания в областта на управлението на водните ресурси ми се струва, че не могат да гарантират подобен резултат".

Нотев изрази надежда коалиционният съвет с решението си да предложи Емил Димитров за министър има своята визия за решаването на проблемите във водния сектор. 

Кръстина Таскова от "Воля" изрази в БНР съмнение, че парламентарната им група ще достигне до консенсус по отношение на кандидатурата на Емил Димитров за министър на екологията и водите:

"На първо място естествено ще възникне въпросът за неговата експертиза. За нас най-важно е кой има знания и сила да потече водата. И то чиста и качествена питейна вода", заяви Таскова.

Тя уточни, че още тази вечер ПГ на "Воля" ще има събрание, на което ще вземе решение дали да подкрепи Емил Димитров.

Водещи новини

Още новини