Цветанов за ГЕРБ: Има разочарование, но взех правилно решение

Novini.bg
share

Има разочарование от това, че всъщност предателството, или по-специално неразбирането за това, което трябва да се прави в една партия, доведе до този извод да взема своето лично решение за излизането ми от позицията като председател на парламентарната група. Това заяви Цветан Цветанов в интервю за "Дойче Веле". Той обаче подчерта, че е взел правилното решение.

По думите на Цветанов след създаването на Евро-атлантическия център за сигурност (ЕАЦС) той се чувства по-свободен да изразява позициите си. Преди ден ЕАЦС организира и първото си събитие: "30 години демокрация - къде бяхме, къде стигнахме, къде бихме искали да бъдем в бъдещето".

"Преди 30 години бях доста по-млад. С моята сегашна съпруга тогава бяхме една прекрасна млада двойка, която, разбира се, имаше своите мечти. И когато бяхме на кино, а след това отидохме в едно кафене, тогава започна да се говори за това, че Тодор Живков е паднал", спомни си Цветанов за събитията от онова време.

Цветанов: България е член на ЕС и НАТО, но наистина ли защитаваме техните ценности?

Цветан Цветанов е категоричен, че България трябва да остане с евроатлантическа ориентация.

"Днес повече от всякога трябва да противодействаме на хибридните атаки и да се борим за енергийната независимост, а не това, което наблюдаваме днес: нарастване на възможността за увеличаване на руското влияние с „Турски поток". Искаме да противодействаме и на националпопулизма, който в последните няколко години все повече и повече търси да намери по-голямото си приложение в политически план. И същевременно да се борим и срещу антисемитизма, за което виждаме, че също има много сериозни предпоставки", коментира още председател на Управителния съвет на ЕАЦС.

Водещи новини

Още новини