Цветанов: България е член на ЕС и НАТО, но наистина ли защитаваме техните ценности?

Искам да благодаря на всички за това, че сте тук. Днес заваля първия сняг и това е една добра поличба, че първата кръгла маса, организирана от Евро-атлантическия център за сигурност, ще премине успешно.

Това каза председателят на Управителния съвет на Евро-атлантическия център за сигурност (ЕАЦС) Цветан Цветанов при откриването на организираната от центъра кръгла маса на тема "Тридесет години демокрация – откъде започнахме, какво постигнахме и къде искаме да бъдем?". "Днес искаме да провокираме дебат по важни теми, за които всички говорят. Мненията за прехода в обществото са противоречиви - кога е започнал, дали е приключил? Сигурно е едно - падането на Берлинската стена ни даде много - да пътуваме свободно, да имаме свобода на словото и върховенство на закона. Днес трябва да даваме сериозен отпор на националпопулизма, фалшивитите новини, хибридните атаки. Въпросите, които искаме да дискутираме днес са - можем ли действително да гарантираме енергийната си национална сигурност, наистина ли не се увеличава руското влияние с редица енергийни проекти? Всеки един от нас трябва да бъде активен по тази тема", категоричен бе Цветанов.

ЕАЦС с позиция за енергийната сигурност на България

"Ние в ЕАЦС искаме да направим една смислена дискусия по всички тези теми. Ние сме част от НАТО и ЕС, но дали наистина защитаваме техните ценности? Национално излседване, направено в средата на месец октомври, показва, че за 39% от хората преходът е добър, но 43% казват, че преходът не е това, което са очаквали. Дали наистина направихме необходимото през тези 30 години? Говорихме ли достатъчно за комунизма? Младите поколения вече не знаят какво е било по време на комунизма. Тази епоха трябва да се изучава, за да знаят децата ни какво е било преди и какви ограничения е имало за всички хора", заяви Цветан Цветанов.

Цветанов пред NOVINI.BG: ГЕРБ допуска грешки заради липсата на алтернатива

"Днес повече от всякога има заплахи за Черноморския регион. Русия доминира и ограничава всяка една инициатива на другите демократични държави. Трябва да говорим и за сигурността на Западните Балкани. Трябва да можем да дадем отпор на засилващото се руско и китайско влияние в региона. Трябва да бъдем активни, за да можем да казваме, че промените и реформите наистина имат смисъл. Искам да благодаря на всички, които днес са тук. Всички заедно трябва да отстояваме евро-атлантическите ценности и да ги защитаваме", завърши Цветанов.

Коментари

 1. 2019.12.04 | 06:49

  Голямото жилище,асансьора и децата имат разходи ,така че НАТО и ЕС май ще покрият разноските. НАТО и ЕС можеха да си намерят някой по подходящ говорител.Защо НАТО се разшири на изток та чак до Украйна ,и наобиколи Русия,не е ясно.Ако утре Русия раздрънка оръжие някои хора ще пускат кафяво по гащите.

 2. 2019.12.04 | 05:40

  на този устата му мирише на говна

 3. 2019.12.04 | 05:39

  цецо , искаш ли да ти покажа какво съм научил в спортното училище по свободна борба ? ИСКАШ ЛИ ВЕ ЧИЧКААА ? НЕДЕЙ БЯГА ЧИЧКАААААА ЩИ ОТКЪСНА ГЛАВАТА С ГОЛИ РЪЦЕ ВЕЕЕ ЕЛА ТУКА ВЕ ЧИЧАК

 4. 2019.12.04 | 03:25

  Ако не бяха изкормили Държавата СДС-Айдуците,сега през решетките на Беленне щяха да интервюират безродниците и боклуците.

 5. 2019.12.04 | 00:46

  Tozi Gargamel dali ne namekva za asansyorite ot garaja do spalnyata. Zatvora za Gargamelaaaasss

 6. 2019.12.04 | 00:26

  Да, г-н Цветанов , членове сме и на нато , ес , извинявам се че пиша с малки букви , но къде са нашите интереси ,визирам България ,която плаща 750 милиона евро членство в "Евросъюза". Заплатите са на 1 четвърт, пенсиите на 1 осма и Вие ще ни убеждавате , колко сме добре ? Скриите се и не се отказвайте!

 7. 2019.12.04 | 00:16

  Само Белене мръсно исчадие и за Артекс ли ще говориш КЬРЛЕЖ крадлив

 8. 2019.12.03 | 23:44

  Абе,на теб докога ще ти гледам мазната мутра бе,глист такъв

 9. 2019.12.03 | 23:20

  Малиии тоя как го изгоних от ГЕРБ, трепери от мен.

 10. 2019.12.03 | 22:49

  цецке ,психар ,глупости говориш застрашаваш сигорноста на България .нямали сът , това е открит шпионин ,иска да ни прати на воина и тои да си харчи откраднати те пари с дъщерите си за ценос ще говори -ти си агресор продаваш ни дано госпот го върне на теб и дъщерите наште пари да те отровят

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет