Капка ще подкрепя ГЕРБ

share

Новата патриотична партия, която предстои да се учреди от бившата половинка на лидера на "Атака" Волен Сидеров - Капка, която вече се представя като Георгиева, и поддръжниците й в неделя, ще подкрепя ГЕРБ, обяви самата тя след заседание на Столичния общински съвет.

Откакто се раздели с "Атака", Георгиева и колежката й в столичния парламент Маргарита Николова подкрепят идеите на мнозинството. "Подкрепяме всичко конструктивно, което предлагат управляващите", каза Георгиева. Новата партия нямало да е съгласна с нищо, което може да е в ущърб на интересите на страната. "Управленската партия е избрана от народа и ще понесе и активите, и негативите от своето управление", обясни бившата половинка на лидера на "Атака" Волен Сидеров, цитирана от "Стандарт".

Тя посочи, че партньори могат да им бъдат всички формации без ДПС. Ще обединяваме националните идеи на България, подчерта Капка. Името на новата партия ще стане ясно в неделя. Ще е различно от "Атака" и няма да е нещо помпозно, открехна завесата Георгиева.

Тя и сподвижниците й са убедени, че ще влязат в парламента. По думите й новата партия няма да е популистка, а активна. Георгиева не очаквала пряка подкрепа от депутатите от "Атака" на този етап. "Знам, че много от тях са на нашето мнение и смятат, че "Атака" е престанала да изпълнява програмата, с която спечели изборите. И че буквално е зациклила на едно място", добави Георгиева. В бъдеще щяло и други да напуснат групата, а след това били добре дошли при новите националисти.

Заедно с Капка организацията ще учредят синът й Димитър Стоянов, който стана евродепутат от листата на "Атака", както и петима депутати в националния парламент, напуснали Сидеров - Борислав Стоянов, Валентин Николов, Димитър Карбов, Огнян Тетимов и Петър Хлебаров.

Водещи новини

Още новини