Питат в парламента Екатерина Захариева за националната сигурност

Булфото
share

Външният министър и вицепремиер по правосъдната реформа Екатерина Захариева ще е първият министър, който ще отговаря на депутатски въпроси в днешния парламентарен контрол. Това става ясно от сайта на Народното събрание.

Към Захариева има отправено питане от Антон Кутев от БСП относно правителствените политики в областта на националната сигурност в контекста на изострящата се глобална геополитическа среда. Вероятно на министъра ще й се наложи да коментира и скандала с организираното от Посолството на Руската федерация събитие на 9 септември "Изложба 75 години от освобождението на Източна Европа от нацизма".

В първия за новия сезон парламентарен контрол ще участва и Бисер Петков. Министърът на труда и социалната политика ще отговори на въпрос относно помещаване на Дирекция "Бюро по труда" - Шумен. Десислава Танева пък ще изнесе актуални данни за борбата с африканската чума. Депутатите пита земеделския министър относно компенсиране на загубите на фермерите в резултат на констатирани огнища на африканска чума по свинете в селища от община Никопол и други дунавски общини в Плевенска област.

Емил Караниколов, министър на икономиката, ще отговори на въпрос за развитието на Индустриална зона Свиленград.

Поради ползване на годишен отпуск, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват - министърът на културата Боил Банов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

В парламентарния контрол, поради служебна ангажираност и участие в планирани мероприятия, няма да участва заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Поради предварително планирана командировка извън страната, в заседанието за парламентарен контрол няма да участва заместник министър-председателят Томислав Дончев.

Водещи новини

Още новини