Урсула фон дер Лайен преди срещата с Борисов: В Европа можем да успеем само ако обединим усилията си

Правителствена информационна служба
share

За мен е чест и удоволствие, че съм тук, благодаря ви. За мен е важно да съм в страната, защото България е важен член на ЕС. С тези думи председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се обърна към премиера Бойко Борисов преди срещата им на четири очи.

"Лично благодаря за подкрепата на кандидатурата ми. През последните седмици и днес разговарям с кандидатите за сформиране на колегиум на ЕК и с голям интерес ще изслушам и българските приоритети. Ние в Европа можем да успеем само ако обединим усилията си. Отдавам високо значение на приноса на Източна Европа", каза още тя, предаде репортер на Novini.bg.

"В период на миграция е необходимо да намерим ново начало по въпроса", допълни Фон дер Лайен.

"Европа инвестира в иновации. В България виждам колко големи са инвестициите в университетите, училищата и учителските заплати. Отчитам и ръста на БВП на страната. Имате прекрасни постижения по отношение и на заетостта", коментира председателят на ЕК.

"Централна и Източна Европа имат огромен потенциал. Сега западът е длъжен да инвестира много пари да отново да повишим квалификацията и конкурентоспособността на държавите от ЦЕИ и Балканите, посочи премиерът", категорична бе тя.

"Виждам, че България е готова за инвестиции в младите и иновациите. Цяла Европа трябва да дава възможности на младите. Очаквам с нетърпение да работим с Бойко. Сигурна съм, че ще се намерят прекрасни решения за съществено важен портфейл. Необходимо е познанието и работата за икономическото развитие. Радвам се, че съм тук и благодаря за поканата", завърши Урсула фон дер Лайен.

Водещи новини

Още новини