Карадайъ: Да не си играем на бинго. Темата за субсидиите бе отворена, за да се отклони общественото внимание от по-сериозни проблеми

share

Няма да участваме в консултациите за партийните субсидии. Няма какво да си говорим с националистите. Каквото е имало да кажем, сме го казали. Субсидите трябва да бъдат в такъв размер, в който партиите да могат да финансират дейността си и кампаниите си. Ако не могат с държавната субсидия да правят това, тогава трябва да има отврен и прозрачен модел на финансиране. Такъв модел е американският.

Това каза в кулоарите на парламента председателят на ДПС Мустафа Карадайъ по темата за размера на партийните субсидии. "Направили сме своите изчисления колко трябва да е партийната субсидия, но нека сега не си играем на бинго. Обществото се заблуждава. Целта на отварянето на темата е да се отклони общественото внимание от лошото състояние на държавата. Ние имаме ясна програма за ускорено икономическо развитие и сме направили нашите предложения. Не трябва да си играем на бинго", повтори лидерът на ДПС.

"В най-скоро време ще върнем надвзетите субсидии. Бях в чужбина и днес ще видим писмото от Министерството на финансите. Имаме средствата да върнем надвзетите субсииди. Нашите предложения за субсидиите бяха съвсем адекватни, ясни и точни. Те бяха направени на базата на предложенията от Министерски съвет", категоричен беше Карадайъ.

Водещи новини

Още новини