ГЕРБ, ОП, БСП и Воля в спор за партийните субсидии

  • 26 юни 2019 08:00

  • 655
  • 1
ГЕРБ, ОП, БСП и Воля в спор за партийните субсидии
© БНТ/ на снимката: Маноил Манев

"Воля" влезе в парламента без партийна субсидия и ние смятаме, че ако правиш толкова добри дела като политик, то хората ще те преизбират и няма да имаш нужда от субсидии. Дебатът за партийните субсидии е поредният театър. Това заяви Кристина Таскова, депутат от ПП „Воля“ в сутрешния блок на БНТ.

"БСП инициира разговори с партиите и поканихме експерти. Партийните субсидии са за подкрепа на парламентарния живот и освобождение на партиите от чужди манипулации и бизнесмени. БСП предложи законопроект за 6 лева партийна субсидия. Управляващите ограничават БСП", каза още по темата Пенчо Милков.

В отговор депутатът от ГЕРБ Маноил Манев допълни: "Няма такъв законопроект внесен от БСП."

"Гласувахме “за” 1 лев субсидия, но с условието, че ще има предстоящ дебат. Ние сме “за” преговорите. До края на другия месец ще бъде гласуван тавана на субсидиите. Всяка година има избори, а парите на партиите отиват там. Не всички имат достъп до крупни бизнесмени", коментира Александър Сабанов от "Обединени патриоти".

"БСП са изпаднали в дивия популизъм. Има предложение на МС, което е внесено в Народно събрание, което ще се дебатира в зала. Ако някоя партия не иска да подкрепи предложението, това ще стане ясно в дебата", разкри депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

"Българските граждани няколко пъти решително заявяват, че искат промяна на партийните субсидии. ГЕРБ не отлага нищо и не изтегля нищо. Партиите се упражняват върху ГЕРБ. И какво помогна на БСП това, че използва субсидиите на евроизборите", завърши Манев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
655 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
..

2019.06.26 | 13:17

1

Едно и също до втръсване и до повръщане. Развален комунистическа радиоточка. От прости и неуки, и недоучили кво да очакваме..

Добави коментар

Водещи новини