Лютви Местан: Борисов погази договора си с народа

share

На 28 февруари премиерът отговори на питането ни за бонусите - "в моето правителство, за разлика от тройната коалиция", няма раздадени бонуси, защото това съм разпоредил още преди три години. Оказа се, че истината е доста по-горчива.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Лютви Местан от ДПС.

По думите му, във вчерашната му реакция на Бойко Борисов се чете известна нервност. "Прословутият му усет не го подвежда. Той усеща, че стабилността на управлението му се разклаща. Премиерът провидя в желанието ни да узнаем истината проява на цинизъм. Разбирам защо прехвърля обвиненията към ДПС, това е устойчив рефлекс на властта. Правителството дойде на власт с обещанието да запълни дефицита на справедливост. ГЕРБ сключи договор с избирателите. Срещу вота, който получиха, ГЕРБ обещаха, че ще действат с нов морал и няма да правят като предишните, че тежестта на кризата ще се разпределя солидарно, няма да има привилегировани, ще управлява прозрачно. Този договор беше грубо погазен. Клаузите му са тотално нарушени и се изгуби усещането за справедливост. Ние нямахме съмнение, че Борисов ще ги накара да върнат бонусите, но стои въпросът защо са раздадени", посочи Местан.

"Борисов каза, че не е знаел за тези действия на свои служители, от което съм изненадан. Признанието, че не е знаел какво се случва в къщара му за мен беше доста драматично. Аз съм сигурен, че е знаел. Значи ли това, че министрите са се правили на по-ербапи от министър председателя - не го вярвам това. С това се цели да се опази моралния авторитет на премиера", заяви зам.-председателят на ДПС.

Той отново каза, че по време на тройната коалиция са раздавани бонуси като част от политиката на допълнително материално стимулиране. Местан беше категоричен, че нямаше да има проблем, ако ГЕРБ не са поемали ангажимент да не раздават бонуси, защото чрез раздаването им действат по двоен стандарт. Местан каза, че тройната коалиция е поела политическата отговорност за действията си още през 2009 г. чрез загубата на парламентарните избори. На тезгяха сега е политическата отговорност на ГЕРБ", подчерта Лютви Местан.

Водещи новини

Още новини