Антон Кутев: Първанов помага на Бойко Борисов

share

Не съм убеден, че лидерската битка в БСП е толкова остра. Не е проблем, че има кандидатури за лидерския пост, това е нормално. Проблемът е защо се прави точно сега и какви ще бъдат политическите последствия.

Това каза в сутрешния блок на БНТ Антон Кутев от БСП. Той посочи, че си има ред по който се избира председател на партията. "Георги Първанов знае за този ред и ние се опитвахме да не влизаме в този диалог с него. В края на краищата той изкара два успешни президентски мандата, което ние признаваме, но явно оттук нататък няма да говорим за това", добави депутатът от левицата.

Той посочи, че с това съперничество се измества фокусът от много по-важни въпроси в държавата. "Първанов може би води тази битка от някакво чисто личностна амбиция за реализация. Ако беше застанал като мощен стожер на социалдемокрацията да подкрепя БСП и да ни казва грешките ни, за една година можеше да събере огромна подкрепа вътре в левицата и тогава щеше да бъде незаменим за нея. От тези спорове в БСП печели единствено Бойко Борисов. Той успя да разбие няколко опозиционни партии, ние сме следващите. Трябва да се занимаваме с реалните проблеми, защото хората не ги интересува дали лидер ще бъде Сергей Станишев или Първанов, нашите баби това не ги интересува", подчерта Кутев.

Той беше категоричен, че тази драма няма събори партията. "Това обаче ни вкарва в релси, които не са ни необходими. Някои хора трябва да се замислят върху последствията от действията си. Факт е, че за кратко време Първанов се превърна от успешен президент в проблем", каза още Антон Кутев.

Водещи новини

Още новини