Румен Петков: Някой да каже на Лозан Панов да си отива от ВКС! Вън!

Булфото (архив)
share

От извънпарламентарната партия АБВ настояват председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов и председателят на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев незабавното да се оттеглят от постовете си. Повод за изказването на лидера на партията Румен Петков е аферата с луксозните жилища, купени на ниски цени.

"Значи министър на правосъдието си подава оставката, а Лозан Панов доста по-евтино си е купил апартамент – си седи! Висшият съдебен съвет да вземе мерки! Някой да му каже на този човек да си отива! Вън! Такива хора нямат място в такива звена! Какво ще чакаме Европейската комисия да ни го каже, че ние ги не виждаме", заяви Петков.

Заради "Апартаментгейт" прокуратурата започва проверки срещу председателя на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов и заместник главния прокурор Борислав Сарафов. 

От тримата проверявани само Пламен Георгиев обяви, че излиза  в отпуск.

По-рано депутати от БСП заявиха, че ще внесат в Народното събрание подписка за отстраняване на Георгиев като председател на Антикорупционната комисия.

Водещи новини

Още новини