Лозан Панов: Мракобесните времена в правосъдието тепърва предстоят

  • 17 април 2019 12:00

  • 1155
  • 2
Лозан Панов: Мракобесните времена в правосъдието тепърва предстоят
© Булфото (архив)

Председателят на Върховния касационен съд Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет прогнозира, че мракобесните времена в правосъдието тепърва предстоят. На форум, посветен на реформа в правосъдието, той заяви, че сегашният главен прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в се е прицелил в поста Главен съдебен инспектор.

Така контролният орган щял да се превърне в това, което е прокуратурата в последните седем години - завоевание на олигархични интереси. Списъци на врагове висят по вестниците, а ксенофобията стана държавна политика, описа Панов ситуацията у нас и допълни, че никой не може да каже кога една демократична държава се превръща в опаковка.

Върви ожесточена борба за подчиняване на съда. Този процес във ВСС е почти приключил. Горещата вода, в която в потопена правовата ни държава е преди точката на кипене. Много страни безучастно наблюдаваха. Свободата ни трябва да дойде по естествен път, посочи той.

Според Панов основни принципи, върху които се изгражда демокрацията са се изродили. Върховенството на закона и разделението на властите са силно компрометирани. Държавните институции са завладяни от частни интереси, а в парламента са изпратени хора, които не искат да общуват със съседите си и си купуват собствен асансьор, каза Панов, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1155 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
wtf!?!?!??!

2019.04.18 | 12:26

2

аууу сега тоя презерватив - жертва ли се изкара....!??!?!?

50на50

2019.04.17 | 12:13

1

Кажи нещо за вилата си и апартамента на оена си, бе. Този се държи като господ, ега ти гьонсурата!

Добави коментар

Водещи новини