Марешки: Искаме туризъм на Черно море, а не военни бази

Булфото/архив
share

Длъжни сме да опазим Черно море да не се превърне във военна база, която да съсипе българския туризъм и някой да ни въвлече във военни конфликти, обслужващи интереси на чужди държави. Нашето море не трябва да е заплаха, а притегателен център за все повече туристи от цял свят. Това заяви Веселин Марешки по повод съобщенията от НАТО, че ще продължи да засилва военното си присъствие в района.

,,Военният министър Каракачанов дължи обяснение на българския народ във връзка с плановете на Алианса, които засягат българска територия – за какво България е дала съгласието си и за война ли ни подготвя. Нека да обясни в това ли се изразява неговият патриотизъм – да обслужва нечии милитаристични амбиции? Ако Каракачанов иска да дрънка оръжие срещу една или друга държава и това да спре развитието на страната ни, а народът да обеднее още, то ние от "Воля" като истински родолюбци искаме точно обратното – мир, благоденствие и спокойствие за хората'', категоричен беше лидерът на "Воля".

Според изявление на генералния секретар на Пакта Йенс Столтенберг днес и утре външните министри на НАТО обсъждат увеличаване на военното присъствие в Черно море. Пак според информация от НАТО през 2018 г. военните сили са били удвоени спрямо 2017г.

От "Воля" припомнят, че преди три години премиерът Бойко Борисов заяви: ,,Аз искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи по плажовете – мир и любов. Не искам по курортите ни да се разхождат военни фрегати''.

,,Многото хора, с които се срещам ежедневно, ми поставят въпроси за доходи, картели, здравеопазване, образование, пенсии. Това са приоритетите на българския народ, а не грабителската сделка за бойни самолети на Каракачанов, нито пък военни бази в Черно море. Доколкото си спомням, и министър-председателят Борисов беше споделил публично, че и на него хората му задават същите въпроси и никой не го пита кога ще купи изтребители и фрегати'', каза още Марешки.

Водещи новини

Още новини