Тръмп каза, че споделянето на разходите между съюзниците от НАТО се подобрява, но иска още 

  • 02 април 2019 21:50

  • 463
  • 2
Тръмп каза, че споделянето на разходите между съюзниците от НАТО се подобрява, но иска още 
© Getty Images/Guliver

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския каза днес, че има значително подобрение на разпределянето на бремето на разходите между държавите членки на НАТО, но че би желал другите страни да отделят повече средства за отбрана, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

На среща в Белия дом с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, Тръмп каза още, че би желал съюзниците от алианса да заделят над 2 процента от брутния си вътрешен продукт за отбрана.

Ройтерс припомня, че миналата година президентът призова лидерите на НАТО да увеличат разходите си за отбрана до 4 процента.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
463 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
сад

2019.04.03 | 10:09

1

с други думи всички трябва да почнат да плащат на чичо сам за да стане отново велик. величието на сащ не е щото много работят, а защото доят целия свят. който неще да си плаща колониалния данък веднага му се праща самолетоносач и му се изсипват демократични бомби на главата докато не почне да си плаща за величието на господаря. плащаш ли - нямаш пролеми, демократичен си, не плащаш ли - ставаш зъл диктатор, който убива собствения си народ.

2019.04.03 | 20:25

2

Тъп коментар.

Добави коментар

Водещи новини