Без нито една дискотека на открито Балчик очаква туристи, които ценят спокойствието

Балчик е може би е единственият морски град, в който няма нито една дискотека на открито, и туристите не се оплакват от шума, казва кметът на общината Николай Ангелов в интервю за БТА.

По думите му най-голямото предимство на почивката в Балчишкия залив е спокойствието, затова дестинацията се цени най-вече от семейства с деца.

След рекордните последни три години по брой туристи община Балчик, на чиято територия са черноморският комплекс "Албена", село Кранево и голф комплекси, отново очаква добър сезон, каза Николай Ангелов.

Кметът коментира, че през първото четиримесечие на 2019-а туристите са отбелязали ръст от 18 на сто на годишна база.

Лятната фестивална програма също ще привлече много хора, които съчетават отдиха с интереса към изкуствата, смята Николай Ангелов.

Градоначалникът заяви, че се очаква добър сезон.

Със сигурност хотелите през юли и август ще са 100 на сто пълни, важно е да бъдат привлечени повече летовници и в "крилата" на сезона - през юни и септември. Прогнозата на туроператори за 5-6 на сто спад на туристите след направените по-малко ранни записвания засега се опровергава в община Балчик, поясни още Ангелов.

През първото четиримесечие на 2019-а Балчишкото крайбрежие е посетено с 18 на сто повече туристи в сравнение със същия период на миналата година. При това статистиката отчита само пренощувалите туристи, не и българските и чуждестранните граждани, които са посетили Балчик за ден. По време на Великденските празници хотелските бази бяха пълни както през август, заяви кметът на града.

Последните три години са рекордни за туристопотока в общината, на чиято територия са и черноморският комплекс "Албена", село Кранево и голф комплекси. През миналия сезон в региона бяха реализирани 2 300 000 нощувки, които съставляват над 8 на сто от пребиваванията в почивните бази в страната. Посрещнахме почиващи от повече от 30 страни, сред които и групи голф играчи от Индия, Пакистан и други азиатски държави, допълни още Ангелов.

Коментари

  1. 2019.06.07 | 07:15

    Браво

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Tуризъм

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет