Волен Сидеров: Бойко Борисов заличи националния суверенитет

share

Ние сме категорично против подписването на Европакта, а Бойко Борисов заличава българския национален суверенитет. Това заяви по време на парламентарния контрол лидерът на Атака Волен Сидеров.

Кабинетът изпълнява колониални функции. Ние ставаме безгласна буква и ще губим пари, убеден е лидерът на националистите. Дискусия за Пакта не се състоя преди документът да бъде подписан от премиера. Ние сме донор на ЕС, доходите и цената на труда е 8,5 пъти по ниска от средноевропейската. С приемането на този пакт България е задължена да представя за одобрение в Брюксел всеки бюджет, както и да постави условия в макроикономическите си показатели в Конституцията. Не мога да разбера защо трябва да продължаваме да членуваме в ЕС. Необходимо е да се въведе държавна регулация и да се сложи край на турбокапитализма и неолибрализма.

Приватизацията и евентуалната национализация в енергетиката ще трябва вече да се съгласува с Европейската комисия и с измислената фигура председател на Европейския съвет Херман ван Ромпой. ЕС вече е пирамида, а Бългаия е територия, която трябва да свежда за одобрение. Защо трябва да имаме правителство, попита Волен Сидеров и припомни че Ромпой наскоро казал, че националните парламенти били пречка за Брюксел. Нуждаем се не от рестрикции, а от раздвижване на икономиката, което става с увеличение на потреблението, призова лидерът на Атака

Водещи новини

Още новини