Бойко Борисов: Европейците могат да спят спокойно

  • 02 март 2012 11:49

  • 1422
  • 3
Бойко Борисов: Европейците могат да спят спокойно
©

На първо място европейците могат да спят спокойно, тъй като шенгенските граници се пазят по най-добрия начин. България е изпълнила действащите сега критерии и тази тема за мен е затворена, заяви пред български журналисти в Брюксел премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Напомних, че България и Румъния пазят в пъти по-добре границите на ЕС, отколкото държави, които сега са в Шенген, че имаме най-модерната техника, най-доброто оборудване, милиарди сме вложили в тази посока, добави той тази сутрин по повод приключилата след полунощ първа част от двудневното заседание на Европейския съвет. Премиерът съобщи, че министър-председателят на Холандия Марк Рюте е поставил оценка "Отличен" (6-) на последния доклад по Механизма за сътрудничество и оценка, публикуван от Европейската комисия по-рано този месец. Ако предстоящият през юли доклад е подобен, не виждам пречки пред него да се разберем по тази тема, добави Борисов. Работим много активно, надявам се с приемането на закона за конфискация на имуществото, придобито по престъпен начин, тази тема да я затворим, допълни той.
По повод подписания днес Договор за стабилност, координация и управление на икономическия и паричния съюз премиерът отново отбеляза, че към днешните решения България отново внася политическа декларация, че след влизането ни в еврозоната евентуално ще се присъединим към точка 4 (икономическа координация и управление), съгласно волята на Народното събрание.

Последвайте канала на

БТА
1422 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.03.03 | 12:26

3
Пазят се добре защото не ги пазим ние. Няма и скоро да ги пазим. Поне не с това правителство.

2012.03.03 | 12:26

2
"Шенгенските граници се пазят по най-добрия начин, допълни премиерът". Тука Боко е напълно прав. Смешното е, че просто се е объркал. България Шенгенски граници не пази и в скоро време няма и да пази! Европейците и без това си спят спокойно, а Боко и Цвъки нощем се събуждат с полюция, сънували как Холандия е клекнала и от утре сме в Шенгена! :)))

2012.03.03 | 10:22

1
Лошото е, че докато едни градят с много усилия някакво по-добро име за България пред целият свят, все ще се намери някой тъп селянин да направи някоя простотия тук, и айде заради него излизаме всички крадящи, убиващи и комплексирани мангали и някакви варвари от праисторията. А дали някой няма интерес от това да има такива вече е друг въпрос.

Добави коментар

Водещи новини