Политолози: На БСП ѝ се привиждат бунтове и революции

Кадър БНТ
share

С промените в Изборния кодекс ГЕРБ подцени ситуацията, а БСП я надцени, защото започна да ѝ се привижда някаква бунтовна ситуация. Това сподели в сутрешния блок на БНТ политологът Първан Симеонов.

,,Като цяло свикнахме постоянно да има напрежение. Виждате, че целият западен свят се радикализира и може да се окаже, че колкото по-радикален си, толкова по-интересен си'', посочи Симеонов и допъли, че марката Обединени патриоти може би трябва да бъде "замразена" за известно време, защото сега произвежда основно скандали.

По думите му перспективата с предсрочни избори малко се е отдалечила.

,,Ако ГЕРБ загубят европейските избори, е възможно ситуацията да се промени, но по-вероятно е да удържат пълен мандат'', прогнозира политологът.

,,С промените в ИК ГЕРБ успяха да ядосат избирателите с десен профил. По отношение на опозицията те сякаш живеят в алтернативен свят на революции. При тях има усещане за безсилен гняв, който ще започне да ги разрушава, така че трябва да влязат в нещо по-конструктивно'', подчерта социалният антрополог Харалан Александров.

,,Надценяването на революционния потенциал мисля, че е доста подвеждащо. Обществото ни е умерено скептично, но не и саморазрушително'', допълни Александров.

Водещи новини

Още новини