ГЕРБ след ветото: Надяваме се БСП да признае Радев за свой неформален лидер

  • 25 февруари 2019 14:11

  • 3645
  • 51
ГЕРБ след ветото: Надяваме се БСП да признае Радев за свой неформален лидер
© Novini.bg

Винаги сме обсъждали добросъвестно мотивите от което и да е вето на президента и този случай няма да бъде изключение. Така ще възобновим дебата във връзка с промяната на някои от изборните правила. Този дебат ще бъде необходим, защото се разпространяват някои неистини. Това обяви на брифинг пред журналисти народният представител от ГЕРБ и председател на правната комисия Данаил Кирилов по повод наложеното вето на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по промените в Изборния кодекс, предаде репортер на Novini.bg.

,,Новото, което чухме в това вето на президента, беше обжалваемостта на актовете в изборния процес и промяната на подсъдността. Очевидно президентът е бил заблуден и за съжаление не е възприел съветите на своя правен съветник, а вместо това се е доверил на младите юристи от БСП. Въпреки това смятам, че повторният дебат ще доведе до изясняване на този въпрос. Пак ще повторя – няма актове, които да не подлежат на обжалване'', разясни Кирилов пред журналистите.

,,Винаги сме били готови за конструктивен диалог. Смятам, че повторният дебат ще допринесе за яснотата и спокойствието на българския избирател и ще се прекрати практиката да се внушава постоянно страх'', заяви той и сподели, че това вето е политическо.

,,Това вето е политическо под формата на юридически аргументи. Въпреки това ще се радваме, ако правните съветници от неговия екип присъстват в пленарната зала по време на дебатите'', посочи в допълнение председателят на правната комисия.

Данаил Кирилов още веднъж посочи, че за местния вот наесен ще бъдат осигурени 6000 машини, след което всички следващи избори ще се извършват с машини.

,,С днешното си изказване г-н Радев осигури авариен вход на БСП към Народното събрание. Предполагам, че до няколко часа ще приемат предложението на Радев да се върнат в парламента и ще станем свидетели на един хепи енд. Надяваме се БСП да признае вече г-н Радев за свой неформален лидер. Така ще можем да говорим с един лидер, а не с двама. В момента сме принудени да кажем едно на Радев, а после да повторим същото и на г-жа Нинова'', заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

,,В БСП явно се подготвят да изгубят изборите, защото постоянно говорят за това как следващите избори щели да бъдат манипулирани. А относно машинното гласуване никъде няма въведена такава система, освен във Венецуела. Изглежда, че г-н Радев иска да бъде българския Мадуро, защото неговата позиция за машинното гласуване точно това изразява'', каза на брифинга депутатът Александър Ненков.

,,Никога не сме поставяли под съмнение избора на президента Радев, така че не му прави чест да подлага под съмнение предстоящите избори'', добави Ненков.

Последвайте канала на

Владимир Василев
3645 51

Свързани новини

Коментари 51

Добави коментар
Аспарух

2019.02.25 | 22:13

51

По същия начин можем да обявим и Боко за неформален лидер на БСП, тъй като той пръв нареди на своите деПУТати, да прегласуват промените в ИК и да сврят по свирката на опозицията. Това показва, че не сме парламентарна република, а сме тоталитарна премиерско-мафиотска територия. Е няма такава държава!!!!!!!!!

2019.02.25 | 18:41

50

Кирилов , Кирилов много скоро и ти ще си изкупителната жертва като Федосова . Примери в глупавата ви партия много .

2019.02.25 | 18:37

49

Бикчето което не знае броя на господарите си и той дава съвети . ха ха ха

2019.02.25 | 18:33

48

Щом говори Кирилов трябва да се сме готови да чуем след час два ново мнение различно от това,но пак законно,та той нали е юрист разбира човека,ако имаше достойнство още Борисов като каза,че трябва да се промени закона,да се смени ЦИК да си подаде оставката,но къде ти. За машинното гласуване нямате ли наистина грам достойнство да си признаете,че вие го приехте и до вчера говорихте,че ще има но няма достатъчно машини,как сега се опитвате да препишете вина на президента,че той иска да се спазват вашите закони, това е елементарно и един юрист трябва да го знае.Да свързвате президента с Мадуро за приет от вас закон е цинизъм

Яшко.

2019.02.25 | 18:33

47

Еех,мръсни комунисти,нагли и тъпи.Никога комунисти на власт.

БГ

2019.02.25 | 18:29

46

ЖАЛКИ НЕНОРМАЛНИЦИ!

помнете ги тия неща

2019.02.25 | 18:28

45

Даниел Димитров Кирилов общински съветник от БСП . Зам .председател на постоянната комисия по инженерна инфраструктора , водоснабдяване и енергийно планиране .Член на постоянната комисия по стопанска и общинска собственост. Завършил право а какви несвойствени дейности е вършел . Сега председател на правната комисия в НС.

Истината

2019.02.25 | 18:19

44

Страх , страх и пак страх !! Насират се от страх защото загубят ли властта направо към пандиза гербавите

2019.02.25 | 18:16

43

Стига с тоя гербав олигофрен !!!

барни -РЪБЪЛА

2019.02.25 | 17:51

42

е една мисъл над Цвинокио-от помощното училище,Тиквата,Деса -Минета,Пекинската патица,леля Цура и тн....

Добави коментар

Водещи новини