Елена Йончева: В България има пълзящ авторитаризъм (видео)

Novini.bg
share

Знам, че свободата на словото се отстоява трудно, знам, че работите в сложни условия, знам, че журналистическата професия е трудна в наши дни. Въпреки всичко вярвам, че останаха изключително добри журналисти и силни пера в нашия занаят. Това каза народният представител от БСП Елена Йончева пред делегатите на Конгреса на партията, предаде репортер на Novini.bg.

,,Журналистиката ни днес се намира извън Европа. Относно здравеопазването – първи сме по смъртност и по лошо образованието. Днес трябваше да имаме европейски пътища, европейско образование и здравеопазване. Трябваше да имаме свободни медии и свободна конкуренция. Инвестициите ни от 10 милиарда днес са под 800 милиона евро. За една седмица 4 завода напуснаха България и отидоха в Румъния, оставяйки около 4000 души без работа'', заяви още Йончева.

,,Да, истина е, че безработицата намалява. Тя намалява, защото всяка година 50 000 души напускат България заради липсата на справедливост и надежда. Стигнахме дъното на ЕС по всички показатели. В България има корупция, но тя не е проблем. Проблем е огромният грабеж. В България има пълзящ авторитаризъм. Има режим на една шайка, на една организирана престъпна група. Не е лесно да се свали този режим, защото те ще извадят голямата бухалка и вече я извадиха'', коментира тя.

,,Режимът в България се опитва да ни унищожи. Искам да ви уверя, че няма режим, който историята да не е спряла. Ние можем да бъдем част от тази история, ако поискаме и имаме сили за това'', завърши Йончева.

Водещи новини

Още новини