Димитър Стоянов: Спорът около изтребителите е за спазване на процедурите, които са гласувани от изпълнителната власт

share

Противопоставянето между институциите не е в полза на българското общество. Няма как да има компромис в борбата с корупцията, в борбата за по-високи доходи и за ликвидиране на социалното неравенство. Това коментира в предаването "Още от деня" главният секретар на президента полк. Димитър Стоянов.

Според него президентът и останалите институции са обединени по национално значимите теми, като пример за това е протестът на българските превозвачи в Брюксел.

Той даде пример с подкрепата на транспортните работници, която беше оказана и от президентската институция с писмото, което беше изпратено до Антонио Таяни.

"Спорът около изтребителите е за спазване на процедурите, които са гласувани от изпълнителната власт", коментира Стоянов.

Димитър Стоянов каза още, че няма как да се толерира нещо, което е в противоречие на самото решение на Народното събрание. "Няма спор по отношение дали единият тип самолети е по-добър или другият. И F-16 има положителни и отрицателни страни, и "Грипен" има положителни и отрицателни страни".

Той беше категоричен, че конкурсът за изтребителите е опорочен. По думите му се разиграва сценарий, който води началото си още от назначаването на комисията от предното Народно събрание.

Водещи новини

Още новини