Кога може да имаме договор за нов изтребител

  • 09 януари 2019 08:22

  • 727
  • 5
Кога може да имаме договор за нов изтребител
© Pixabay

Възможно е в рамките на половин година да имаме договор за ново въоръжение, което е така необходимо за нашите военновъздушни сили, допусна пред БНР Милен Михов - депутат от „Обединени патриоти“ и член на комисията по отбрана, в коментар за очакваното решение на правителството, анонсирано още миналата седмица във връзка с процедурата за избор на нови изстребители.

Той каза, че към момента патриотите нямат обща позиция, защото все още не са имали коалиционен съвет.

„Не бих казал, че изборът на съвременно въоръжение за българската армия трябва да бъде поставян под знака русофилство или русофобство. Към този въпрос трябва да се подхожда национално отговорно. Това е едно добро възможно решение. Не приемам крайните оценки в период, когато все още нищо не е решено“, коментира Михов още в предаването „Преди всички. Той припомни, че все още преговорите вървят и не трябва да се прибързва с дамгосването или представянето на въпроса като решен по най-добрия начин.

По думите му много ключови въпроси все още са на масата на преговорите: „Въпросът за цената. Ако говорим за редукция на цената, това може да бъде само и единствено надолу. За мен трудно може да бъде защитена цена, надхвърляща предварително определената от НС. /бел. ред. 1,8 млрд. е определената цена за изтребителите/. На следващо място са други технически и процедурни въпроси“.

Не става въпрос просто за закупуване на една вещ, а за важни икономически, финансови и военно-политически аспекти и отношенията ни със САЩ и други държави от ЕС, отбеляза Михов.

„Не можем да допуснем да се създаде впечатление за някакво задкулисие. Напротив – тази сделка трябва да бъде постигната по такъв начин, че обществото и политическите фактори да бъдат убедени в защитата на българския национален интерес“.

Последвайте канала на

Десислава Станева
727 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
USA

2019.01.09 | 11:59

5

Защо да е глупак Гюро бе червени московки тролове! Казва ви непрекъснато истината! Измислете вие нещо ново и преди това прочетете нещо за СУ 57 например! Даже Путин не иска тая летяща самозапалваща се гробница! Прочетете поне руските сайтове за Ф 16 блок 70 червени български гъзолизци преди да пишете глупости по форумите! Същото важи и за шофьора ви на руски самолети!

ХА ХА ХА ХА

2019.01.09 | 10:00

4

Най- големия "специалист" ГЛУПАК ГЮРО

ДЕМОКРАТ

2019.01.09 | 09:58

3

Гюро измисли нещо друго бе глупако !!! Разбрахме че си тъп , но ти счупи тъпомера !! Безинтересен си !!!!

2019.01.09 | 09:56

2

Посрахте се с тия самолети С кого ще воювате или целта е пак някой да пипне големите комисионни ??? Какви ли не "специалисти " се изредиха да дават съвети !!!!

Умник Гюро

2019.01.09 | 09:52

1

Край на руските летящи гробници. Руските агенти като Руменовците от АБВ и президентството да си ходят в Сибир, за да си получат наградата от Таварищ П.уткин. Права лопата и два метра под земята!

Добави коментар

Водещи новини