Цвета Караянчева: Промених си държанието в пленарната зала (видео)

share

Лошата страна на политиката е, че те прави лицемерен. Губиш искреността си. Трябва да стискаш зъби. Понякога в името на това да защитиш дадена позиция или политика, можеш да нападнеш личносно човека, а всъщност да не мислиш така.

Това заяви председателят на парламента Цвета Караянчева в интервю пред Мариян Станков-Мон Дьо по Нова тв.

Според нея славата не я е опиянила, но я е карала понякога да бъде друг човек.

„Промених си държанието в пленарната зала. В живота съм си същата фурия. Вече мина една година и аз осъзнах, че съм председател на парламента. Животът ми се завъртя не на 360, а на 720 градуса. Чета много. Трябва да си много подготвен. Когато отидеш някъде може да направиш дипломатически гаф. Ти представляваш не Цвета Караянчева, а държавата България”, допълни тя. Тя допълни, че ако някой в живота й я разочарова приключва взаимоотношенията си с този човек.

Караянчева сподели и кои са били трудните й моменти като инженер. „Като видят жена инженер хората си казват: „Тази как си е взела дипломата?”. За няколко месеца обаче спечелих доверието на колегите. След време станах управител във фабриката. Имали сме и тежки периоди. Трябваше да вдигна фабриката на крака. Тези работници обаче не си тръгнаха. Те останаха. 3 месеца не бяха взимали заплати. Така успяхме да оправим положението. Това е един уникален период в моя живот”, разказа Караянчева.

Тя споделя, че сърцето й е останало в завода. За нея най-трудният период е бил през 2008 г. „Трябваше да освободя 20 човека, които бяха с 30-годишен стаж във фабриката. Много ми беше тежко. Чувствах се като предател”, сподели още тя.

Водещи новини

Още новини