Караянчева участва в честването на 141 години от освобождението на Белово

  • 14 януари 2019 20:19

  • 545
  • 1
Караянчева участва в честването на 141 години от освобождението на Белово
© Народно събрание (архив)

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на участва в тържественото честване на 141 години от освобождението на Белово и Беловския край. Тя прие почетния строй на представителните формирования на Специалните сили и поздрави жителите и гостите на града.

Нека днешният ден бъде тържество на силния дух, на любовта към Отечеството и на вярата, че бъдещето ще донесе радост и благополучие, каза в словото си Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. Тя посочи, че датата 14 януари 1878 година е особено важна за поколения българи от Беловския край. Всяка година на тази дата ние сме длъжни да сведем глави в знак на почит към всички онези,които с кръвта, подвига и саможертвата си начертаха пътя на връщането на България на картата на Европа, отбеляза председателят на парламента. 

Днес се прекланяме пред паметта и на хилядите руски, финландски, румънски, полски и унгарски войници,оставили костите си по бойните поля на нашата родина. Паметта на всички тях ни е особено нужна днес, за да бъдем сплотени, да преоткриваме завещаните ни ценности, с отговорност и вечна признателност да работим за доброто на страната ни, каза още Караянчева.

Нека миналото ни бъде наша опора и спойка, нека неговите герои са нравственият ни ориентир, а техните завети- наш неотменим дълг, призова председателят на Народното събрание.

Тя изтъкна, че трябва да бъдем горди със своята история. Обичайте родината, ценете свободата, имайте самочувствието, че сте българи и помнете, че и днес е нужно да бъдем единни, да имаме общонационални цели, за да съхраняваме идеалите на предците си.

Защото ние днес градим нова България- свободна, демократична, равноправна част от голямото семейство на европейските народи. Това е нашето предизвикателство, но и огромна отговорност, посочи Цветя Караянчева.

Гости на тържествата в Белово бяха областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, народни представители, военни и ръководители на държавни институции. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
545 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Недялка

2019.01.15 | 16:16

1

Некомпетентни таназофци

Добави коментар

Водещи новини