Яне Янев: Ще съдя Ангел Марин за клевета

share

Много моля хора като Георги Първанов, които дърпат конците на обществото чрез задкулисните си игри, да разберат, че вече сме в  ЕС и номерата им не минават.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на РЗС Яне Янев по повод вчерашната пресконференция на президента и вицепрезидента в периода 2002-2012 г. - Георги Първанов и Ангел Марин.

Янев отрече обвиненията на Марин за ходатайство и го обвини в лъжа. "Не съм ходил в президентството по подобен повод и ще заведа дело за клевета срещу Марин. Гузната съвест на тези хора ги кара да се опитват да прикрият безобразията, които са правили. По никакъв повод не съм пледирал за помилването на убиец, друг е въпросът каква е съдбата на това семейство и за какво става въпрос. Те имат изявление в медиите днес и всеки може да прочете историята им. Ако имам някаква вина по случая, готов съм да я понеса с цялата си отговорност", заяви лидерът на РЗС. По повод коментара на водещия, че това не е вина, а лицемерие, Янев каза, че произхожда от такъв край, че няма как да бъде лицемерен. Той посочи, че винаги е бил по-скоро агресивен и нападателен. "Марин лъжеше, че не е помилвал нито един изнасилвач, вчера за първи път призна, че е помилвал шестима такива. Това беше само една от многото му лъжи. Той пуска на час по лъжичка и аз не мога да разбера в качеството си вече на какъв дава изявления", заяви лидерът на РЗС.

По думите му, Георги Първанов и Ангел Марин основателно се страхуват от разследването на създадената парламентарна комисия. "Ние не сме сатрапи, но ако има данни за престъпления, няма да се поколебаем да сезираме прокуратурата", категоричен бе Янев.

Водещи новини

Още новини