Веселин Марешки: По адрес на Воля са се изказвали доста идиоти

Булфото (архив)
share

По адрес на Воля са се изказвали доста идиоти. Това го оставяме на тяхната съвест. Оценката на българския народ е най-важна за нас. Това каза лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки в парламента по време на дебатите за новата енергийна стратегия.

Той се обърна към Павел Шопов – „Не знам коалиционният партньор дали са обединени патриоти, разединени патриоти или обединени идиоти, но българският патриот не може да се занимава с продажба на българско гражданство и не може да се разхожда въоръжен сред българските граждани“.

"Вие ни призовахте по време на гласуването на енергийната стратегия да бъдем българофили. Но няма как ние да бъдем българофили. Такива могат да са руснаци, албанци, американци и др., които харесват страната ни. Българин, който обича своята родина се нарича родолюбец. Можем да използваме и думата „патриот“, ако не беше токова очернена“, коментира Марешки.

Той призова да защитим българския национален интерес. „Трябва да се вслушаме в съвестта си и да сме родолюбци, особено когато натискаме копчето в пленарната зала“, обърна се той към колегите си депутати.

Водещи новини

Още новини