Станишев: Има основания за вот на недоверие заради политиката на Цветанов

share

Коалиция за България вижда основания за вот на недоверие към правителството заради политиката на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Това съобщи председателят на БСП Сергей Станишев на пресконференция след семинара на ПГ на Коалиция за България в Хисаря.

Той посочи, че групата на левицата е обсъдила евентуална тема на вот на недоверие и е готова да води разговор по този повод с другите опозиционни сили. Смятаме, че най-много основания за критики концентрира в себе си фигурата на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, заяви Сергей Станишев. По думите му, цялата политика на ръководството на МВР е неуспех и системна злоупотреба с власт срещу интересите на българските граждани.

Левицата ще внесе още днес и предложение за изслушване на министъра на финансите Симеон Дянков за общия обем бонуси, които се изплащат на чиновниците в администрацията и в различни агенции. Когато ГЕРБ дойдоха на власт, казаха, че вече няма да има никакви екстри за администрацията, припомни Сергей Станишев и добави, че вместо това се е оказало, че ръководителят на НЗОК.

Нели Нешева е взела 12 хиляди лева бонуси за една година, а ръководителят на Агенцията по вписванията - около 50 хиляди за половин година.

Водещи новини

Още новини