Румен Петков за арестите в ДАБЧ: Разследване на прокуратурата не може да бъде удар срещу някого - това е цинизъм (видео)

БНТ
share

Разследване на прокуратурата не може да бъде удар срещу някого - това е цинизъм. Прокуратурата не изпълнява политическа поръчка. Трябва да оставим да си свършат работата. Да не раздаваме присъди предварително, има съд за това. Това заяви лидерът на ПП АБВ Румен Петков в сутрешния блок на БНТ по повод арестите в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ).

"Процедурата за българско гражданство е абсолютно тромава и непрозрачна. Никъде не е описано по какви точки някой се води от български произход. Трябва да има единен стандарт. 7 министерства и 3 агенции са ангажирани за това дали един човек трябва да стане наш гражданин. Това е абсолютна корупционна схема", каза още той.

"Арестът се случи сега, защото прокуратурата сега е получила сигнал. Като е извършен ареста нека да бъдат внесени и аргументите в съда, за да продължим. Мисля, че ще има присъда този път", допълни лидерът на ПП АБВ за ареста на Николай и Евгения Баневи, обвинени за източването на "Полимери".

"Имаме жестоко убит журналист и смазване на свободата на словото. Прегръщаме и целуваме хората, които убиват журналисти. Ако това е ценностната система на НАТО и ЕС, значи до къде сме. Искаме българското правителство да реагира, а не да мълчи заради едни пари", коментира Петков случаят с убитият саудитски журналист Джамал Хашоги.  

"Само ние от АБВ заявихме още при сформирането на правителството, че човек като Валери Симеонов не може да присъства в правителството. Още когато дърпаше баби по границата", завърши Румен Петков. 

Водещи новини

Още новини