От АБВ искат по-голям контрол върху закупуването на винетки от чужденци

  • 28 август 2018 12:53

  • 1222
  • 1
От АБВ искат по-голям контрол върху закупуването на винетки от чужденци
© Novini.bg

АБВ ще настоява за завишаване на контрола върху закупуването на винетни стикери от чужденци, използващи пътната мрежа на страната, информираха от пресцентъра.

Това стана ясно след заседание на Изпълнителното бюро на партията, от чието ръководство заявиха, че съществуват сериозни основания да се счита, че много от чужденците, които преминават транзитно през България, особено с леки автомобили, не изпълняват разпореждането на закона да притежават валидна винетка.

Във връзка с горепосоченото от Алтернатива за българско възраждане ще се позоват на Закона за достъп до информация и ще поискат от Министерство на финансите и МРРБ помесечни данни за период от няколко години назад за броя на закупените винетни стикери, както за леки, така и за транспортни автомобили.

От АБВ настояват още КАТ да вземе незабавни мерки за справяне с проблема. Партията ще поиска и информация от вътрешното ведомство за период от няколко години назад за броя и вида на наложените глоби и санкции на чуждестранни граждани, управлявали МПС на територията на България.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1222 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.08.28 | 13:32

1
Другарят Фатмак Радев е решил по стара комунистическа традиция да прикрие престъплението на баща си... Но времената вече са други, Другарю Фатмак. Скоро и ти, и БКП/БСП ще си получите правата лопата и Марш в Сибир! Там си стройте комунизма под вещото ръководство на таварищ Путин.

Добави коментар

Водещи новини