Нинова се обърка, оплете имената на два съвета и обвини безпричинно Борисов

Novini.bg
share

Лидерът на БСП Коренелия Нинова обърка имената на два съвета и нападна безпричинно министър-председателя Бойко Борисов.

Днес правителството освободи вицепремиера Валери Симеонов като председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към МС, като председателството пое Томислав Дончев. Според поста на Нинова във Фейсбук обаче замяната е станала в друг съвет - за интеграцията на хората с увреждания.

Ето и какво написа Нинова във Фейсбук, публикуваме текста без редакторска намеса:

"Вчера социалната комисия в НС прие закона за хората с увреждания. В него пише, че председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания е ресорният вицепремиер. Тъй като в момента това е Валери Симеонов, това внесе допълнително напрежение към кризата.

Днес премиерът, в опит да я потуши, сложи начело на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси Томислав Дончев. Но законът си остава. Според него това място се заема от Валери Симеонов. И тук дойде шокиращото изказване, че ГЕРБ ще променят закона. Вместо да сменят човека, ще сменят закона. Това е дъното на парламентаризма, на институциите, на правовата държава. Това е цинизмът на властта и безсилието на един премиер, станал заложник на Валери Симеонов", категорична е Нинова в грешката си.

Водещи новини

Още новини