Нинова: Ще посветим всяка секунда на тази кауза - хората с увреждания

  • 02 май 2018 14:25

  • 3988
  • 9
Нинова: Ще посветим всяка секунда на тази кауза - хората с увреждания
© БСП

„Времето ще покаже, дали на срещата с представителите на хората с увреждания се е говорело политически коректно за национален консенсус и политическа воля и ще има ли резултат. За нас важното е, че тези хора не искат кърпене на парче и повече пари от бюджета, а промяна в системата, която налива пари,но те не стигат до децата с увреждания”.

Това каза председателят на БСП Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за пред жерналисти в парламента, след среща с представители на хората с увреждания. Тя добави, че тези пари отиват в структури, които са обрасли около тях и ги затвярят все повече, вместо да ги интегрират и да им помогнат да излязат на трудовия пазар. „Ангажирахме се, всяка свободна секунда оттук нататък, да посветим на каузата- децата с увреждания и техните родители да бъдат пълноценни хора. Чух най-страшното изречение в живота си-майки да кажат, че искат децата им да умрат преди тях, защото иначе няма, кой да ги гледа. За каква политическа коректност говорим тук. Сърце трябва за това”, каза Нинова. Тя добави, че пари в системата има, но трябва политиците да седнат и да си свършат работата, за да не се чуват повече такива изречения от български майки.

„Хубаво е, че управляващите най-накрая разбраха, че хората с увреждания не искат само пари. Бюджетите трябва да се увеличават, но има механизми, които могат да се направят сега, в близките няколко месеца и промяната да бъде усетена от тях”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Антон Кутев. Той добави, че хората с увреждания искат системата да бъде направена, така че да бъде рационална. „Надявам се, че след като колегите от мнозинството присъстваха на срещата, промените ще се случат, защото за реформа говорим с министър Петков, вече една година. Тази среща, с присъствие на представители на управляващите, нямаше да се случи, ако не се беше случил скандалът с Емил Христов”, заяви Кутев. Той добави, че оттук нататък, обаче, въпросът е - какво ще предприемат управляващите, за да бъдат решени проблемите.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3988 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2018.05.03 | 13:29

9
Глупостите на Нинова нямат край.

2018.05.03 | 13:29

8
Голяма простотия

2018.05.03 | 13:29

7
Къде бяхте до сега и какво направихте за 28 години водещо участие в прехода? Конкретно? Кого смятате, че ще избудалкате с този популистки трик? Мислите ли, че сме толкоз тъпи, че да ви се вържем?
Някой

2018.05.03 | 13:28

6
Най-големите крадци на света, викат дръжте крадеца! Каква човешка измет са това, комунистите!
бай милко

2018.05.03 | 13:28

5
защо не го направихте това което искате като бяхте на власт ? при тройната коалиция, при орешарски ? коза
Веселин Василев

2018.05.03 | 13:28

4
Закъсняла си Нинова.
Умник Гюро

2018.05.03 | 13:28

3
Вие, терористите-комунисти-болшевици от БКП/БСП, увредихте и продължавате да унищожавате Българския народ! Живи ще ви одерем, мамицата ви предателска!

2018.05.03 | 13:28

2
Децата с увреждания са една голяма семейна трагедия а от там и проблем за цялото общество,спекулациите на БСП с това е отвратително.
Чечо

2018.05.03 | 13:28

1
Нинова се хваща за всяко нещо като удавник за сламка-обещания безкрай и никакво изпълнение насреща,да обещаваш не е като да го направиш,голяма част от хората нуждаещи се от помощи са резултат на Чернобил,който тяхната партия обяви едва ли не за празник-помним \"грандиознат

Добави коментар

Водещи новини