Румен Петков: Не познавам Бенчо Бенчев, не съм го виждал и не съм му ходил на гости (видео)

share

Акцията срещу Митьо Очите беше много добре организирана полицейска операция срещу организираната престъпност. Бяха задържани 17 човека и всички получиха осъдителни присъди, което показа качеството на събраните материали. МВР може да се гордее с тази акция. Това каза председателят на АБВ Румен Петков в ефира на БТВ.

„Не познавам Бенчо Бенчев, не съм го виждал и не съм му ходил на гости“, категоричен бе той. Той определи като недопустимо общински съветник да контактува с един осъждан човек. „Политическата сила, която го е издигнала за общински съветник трябва да даде отговори. Такъв човек да го направиш зам.-председател в Бургас, се изисква доста безочие. Той излиза и казва, че е финансирал БСП. Ако БСП счита, че той лъже, да го съди“, коментира Петков.

„Аз лично избягвам такъв тип контакти, те са нехигиенични и са вредни за политиката. За съжаление има хора, които се поддават. За нас от АБВ е важно да бъдем стожер в политиката“, подчерта Румен Петков.

Той коментира и гафа с премиера на Македония Зоран Заев, който се извини за коментара си за Илинденското въстание. „Не видях Зоран Заев да се извини. Той лъже доста цинично. Той обяви, че е първият македонски политик, който бил поднесъл цветя на паметника на Гоце Делчев в центъра на Благоевград. Пръв беше ген. Ангел Марин“, припомни Румен Петков.

Водещи новини

Още новини