От ГЕРБ разкриха сценарий на БСП и връзки с провокаторите в Странджа по време на чумата (видео)

share

От ГЕРБ показаха доказателство, че от БСП са подготвили сценарий за дискредитиране на кабинета по повод чумата по животните в село Шарково в Странджа. Ясно бе заявено, че мъж на име Тодор Атанасов е основен провокатор. Освен това от ГЕРБ попитаха дали лидерът на БСП Корнелия Нинова е дала ясен екшън план за действията на въпросния мъж и групата му.

Антон Тодоров показа видео, което уличава Атанасов във възпрепятстване на действията на властите в борбата с чумата по животните. Всичко това стана по време на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ.

Тодоров подкрепи думите си с видеодоказателство от профила на въпросния човек във Фейсбук, като уточни, че мъжът е приятел в социалната мрежа с началника на кабинета й.

Това е организиран опит за възпрепятстване на действията на БАБХ и властите за справяне с болестта по животните“, категоричен бе Тома Биков от ГЕРБ. „Очакваме отговор от Нинова дали познава този човек и общувала ли е с него в Странджа. Поддържала ли е контакти с други хора от групата, които правеха провокации в селото. Давала ли е указания на тези хора как да действат. Има ли финансова обосновка всичко това“, попита Биков.

От ГЕРБ разкриха, че Нинова е казала, ако бъдат спрени въпросните провокатори от органите на реда и не могат да стигнат до селото, да не си тръгват“.

Заради всичко това от ГЕРБ се заканиха да се обърнат към прокуратурата за всички тези действия, тъй като всичко което се е случило в Странджа застрашава националната сигурност.

Водещи новини

Още новини