Валентин Радев предупреди, че има риск да се разнесе чумата по животните (видео)

  • 20 юли 2018 14:33

  • 2886
  • 3
Валентин Радев предупреди, че има риск да се разнесе чумата по животните (видео)
©

Тук сме, защото няма достатъчно доверие в институциите. Направихме кризисен щаб във връзка с чумата по животните. Предприехме редица мерки, за да ограничим болестта. Сега те трябва да се спазват. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 по време на парламентарния контрол.

Чумата е влязла през границата ни. Все още изучаваме как това е станало. Засилили сме контрола по границата. Всички ТИР-ове, които влизат в страната се проверяват. Изследваме храната на влизащите в страната и ако има някакви съмнения, се изгаря. Проверяват се влаковете и корабите. Сваляме всякакво месо, което открием в автомобилите. С нас има и ветеринари“, обясни министър Радев.

Вътрешният министър призова депутатите да убедят гражданите от избирателните си райони да съдействат на властите. „Убедете ги в правилността на действията на институциите. Ще има строги мерки за тези, които не спазват разписанията и забраните. Никой не трябва да престъпва действията на полицията“, предупреди той.

По повод критиките за недостатъчната информираност на стопаните, Радев увери: „Поправихме си недостатъците. Предоставихме документи на хората“.

От думите на вътрешния министър стана ясно, че има риск да се разнесе заразата. „Всички, които отиват в тези райони не осъзнават мащаба на заразата и я разнасят. Ако искаме да се опазим трябва да се ограничи болестта. Ситуацията е кризисна, опасността е реална. Съзнаваме болката на тези хора. Никой не иска да посегне на здравите животни. Моля, обаче за дисциплинираност. Спазвайте разпорежданията на полицията и санитарните власти“, призова Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2886 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.07.21 | 05:06

3
Това е крещящ пример, за пречене на институциите да работят от страна на БСП. И когато(дай Боже да няма когато), пламне цялата страна - тогава ще викат, че не са взети адекватни мерки. И това ако е конструктивна опозиция... По скоро деконструктивна...

2018.07.20 | 18:58

2
Не е за вярване - дърво да говори !
гражданин на Република България

2018.07.20 | 15:11

1
Ненормална работа!! това нещо с добро няма да си отиде!!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини