Румен Радев: Лобизмът убива (видео)

share

Лобизмът убива. Крайно време е да се потърси отговорност от онези политици, които преследвайки користни политически интереси, със своите решения излагат на риск живота и здравето на нашите военнослужещи. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев при посещението си във ВМА, където се срещна с бордния техник на катастрофиралия вертолет Ми-17 офицерски кандидат Алексей Каменов.

Държавният глава изказа съболезнования си на близките и колегите на загиналите летци. Важното е, че Алексей Каменов е в добро, стабилно състояние, той е човек със силен дух, посочи Румен Радев.
Това е една голяма трагедия и призовавам да няма политически спекулации по нея, защото не е морално, подчерта президентът.

Мнозинството прекрати модернизационните процеси в армията, върна ги в изходна точка, коментира държавният глава. "Предвидените за тези проекти стотици милиони къде изтекоха? Вместо да идат за ремонт на техника и подготовка, те пак отидоха за саниране. Отдалечаваме се от възможностите които трябва да имаме", каза Румен Радев.

Водещи новини

Още новини