Каракачанов за Марешки: Да си пие хапчетата и да не се занимава с армията

Булфото (архив)
share

Веселин Марешки да си пие хапчетата.

Такъв съвет отправи вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по адрес на зам.-председателя на парламента и лидер на партия "Воля". Припомняме, вчера Марешки и депутати от партията му внесоха в деловодството на Народното събрание проект на решение за мораториум върху разходите за въоръжаване. Днес лидерът на "Воля" призова от ефира на Нова телевизия да не се харчат пари за "луксозни" военни играчки и дори се закани да иска оставката на Каракачанов заради планираната модернизация на армията.

"Веселин Марешки разбира от лекарства и е по-добре да си пие хапчетата, вместо да се занимава с българската армия", обяви Красимир Каракачанов по време на откриването на военното изложение "Хемус – 2018" в Пловдив, предаде Канал 3. Военният министър откри изложението заедно с президента Румен Радев. Форумът е под мотото "Отбрана, тероризъм и сигурност". То ще продължи до 2 юни и е под патронажа на Министерството на отбраната и Министерство на икономиката. Традиционното изложение се провежда през две години и цели да срещне производители и търговци на военна техника и да стимулира военната промишленост. На тазгодишното изложение са представени 17 държави, над 70 изложители, повечето от които български. Има представители от НАТО и на Европейската агенция за отбрана.

По този повод Каракачанов обяви, че е настъпило златното време за българската отбрана заради гласуваните наскоро два проекта за модернизация на армията, свързани с новия изтребител и новата техника за сухопътните войски. До седмица ще бъде гласуван и третият проект за модернизация на военноморските ни сили.

Водещи новини

Още новини