Борисов: Докторите ни добри, парите ни добри, апаратурата ни добра и пак има недоволни (снимки+видео)

Министерски съвет
share

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Университетската болница "Св. Георги " в Пловдив, за да открие обновената клиника по анестезиология и пребазираната клиника по неврология.

Ръководството на здравното заведение ще покаже на Борисов също така и основно ремонтираните асансьори, които доскоро бяха голям проблем за пациенти и лекари.

Премиерът бе посрещнат от цялото ръководство на болницата, областният управител Здравко Димитров, шефът на полицията Атанас Илков, депутати от ГЕРБ и районни кметове. 

Пред журналисти Борисов заяви, че в болницата докторите могат да говорят. „Надявам се и пациентите да говорят. Но все пак дано реанимациите да стоят празни“, каза той.

“Има болници и доктори, които си гледат работата и други такива като във Враца – сложили си частна болница в двора. Това не може да продължава, това са вашите пари“, заяви Борисов.

 

„Виждате как с 6-7 милиона лева колко неща могат да се направят, ако доктора иска. Как може при такова огромно финансиране да говорим, че няма финансиране за здравеопазването. И ме питате, има ли светлина. В пъти повече пари даваме сега“, каза премиерът.

„Докторите ни добри, парите ни добри. Апаратурата ни добра и накрая пациентът да каже – не съм доволен“, възмути се още Бойко Борисов.


 

 

 

Водещи новини

Още новини