Станишев: Първанов винаги ще има авторитета и уважението в БСП

share

"Има усилия, най - вече медийни, за натрапване на едно разделение и противопоставяне в БСП, което ще бъде вредно във всички случаи", каза в Кюстендил лидерът на БСП Сергей Станишев по темата за т. нар. лидерство в партията.

Според Станишев това е проблем, който се налага и натрапва. Лидерът на БСП допълни, че президентът Георги Първанов като бивш президент и като бивш лидер на БСП винаги ще има и авторитета, и уважението в партията.

"Друг е въпросът, че не споделям някои от неговите оценки и заявки, както и начина, по който те са направени, защото той не е най-добрият от гледна точка на БСП", посочи Станишев.

Според него БСП е партия, която е силна с много лица, много фигури и със своите екипи. "Ние не сме ГЕРБ, където има Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Единият е харизмата и народността, другият - технологът и организаторът. В БСП има много фигури, които са изградени политици, със своя авторитет и в това е силата на БСП", допълни Станишев.

Той посочи, е партията не може да бъде "левия ГЕРБ", защото тя не е лидерска партия, както беше с НДСВ и както е с ГЕРБ.

"Без Бойко Борисов те са нищо. БСП пак ще е БСП и без Първанов, и без Станишев, защото има много неща, които ни обединяват като каузи, програми, идеи и конкретна политика", каза още лидерът на БСП.

Сергей Станишев посочи, че основната задача на предстоящия конгрес на партията е да се начертае пътят как през следващата
година не само да се противопостави, но и да наделее над ГЕРБ.

"Това не е партийна задача, а национална, защото ГЕРБ не изважда страната от кризата и не показва добра перспектива", допълни Станишев.

Водещи новини

Още новини