Борисов: Споразумението с Турция за бежанците продължава (видео)

share

Премиерът Бойко Борисов благодари за конструктивната среща, която се състоя във Варна. Тя беше заредена с голямо напрежение, посочи министър -председателят по време на съвместното изявление след срещата на върха в Евксиноград, между турския президент Реджеп Ердоган и европейските лидери.

Събитията в света се редят в различни посоки и то не позитивни, заяви Борисов.

Очакванията бяха да няма толкова конструктивна позиция на тази среща, но съм благодарен и на тримата - Туск, Юнкер и Ердоган, че не пропуснахме нито една тема, която касае Европа, включително тракийстите бежанци, посочи премиерът.

Той изрази надежда до юни да има повторна такава среща и да чистят темите, които от много десетилетия не са решавани и не са поставяни.

Мисля, че постигнахме целите, споразумението с Турция за бежанците продължава, завърши Борисов.
След замерянето непрекъснато с изказвания по медиите, най-големият успех е, че се връщаме на масата на преговорите всеки със стоите претенции и мотиви, заяви още премиерът.

Компромисите винаги ги има, посочи Борисов на въпрос какъв е бил най-големият компромис, който е направен по време на тази среща.

След края на съвместните им изявления, срещата завърши, като четиримата лидери - Борисов, Туск, Юнкер и Ердоган, се хванаха за ръце.

Водещи новини

Още новини